Sataa ,sataa ropisee, karhun varpaat kastelee...
Tai kyllä tuota sadetta vähän enemmänkin on tullut täällä tänään syksyn eka päivänä.
Mutta se ei haittaa, silloin on kiva ja rauhaisa aika tehdä sisätöitä, eikös vaan?
Ja juuripa senkin vuoksi ,kun on tullut tehtyä yhtä sun toista,
päiväkin vaikuttaa ihan maanantailta, olin jo aamulla ekaksi torille lähdössä.
Säilöin jo aiemmin kurkkuja, niitä jo maistelin parin viikon makuuntumisen jälkeen
ja päätin tehdä ihan hiukkasen lisää.
Jos jollakulla makuhermoja alkaa kutkuttaa, laitan oman maustekurkku ehdotukseni Tänne.
Linkissä ja ohjeessa on valkosipuli kurkkuja, tykkäisitkö?
Nyt kannattaa nautiskella pirteistä kesän vihanneksista kun niitä omasta maasta tai torilta vielä saa.
Porkkanoita, kukkakaalia kaikenlaista popsittavaa ja taatusti tuoretta.
Kyllä ne mennen tullen voittaa ulkomaitten tarjonnan, vaikka vähän kalliimpia ovatkin.
Omena sose on lemppareitani, numero yksi hilloista.
Siitä en muuten edes lapsena tykännytkään.
Maku muuttuu aikuisiässä kummasti ja ei muuta kuin siis hilloa tekemään tai piirakkaa punaposkisista omenoista.
Omenahillo ohjeita on varmasti monenlaisia, omat tutut ohjeet parhaimpia.
Laitan kuitenkin siihenkin oman ehdotukseni, se löytyy Täältä.
Kanelitanko on oiva keitettäessä hilloa ja hyvä käyttää aina uudelleen kun vaan pesasee.
Lisäksi voitais tehdä aurinkohilloa, kurpitsoista jotain j.n.e
Antoisaa ja satoisaa syksyä ,ei niinkään sateista!
Tai kyllä tuota sadetta vähän enemmänkin on tullut täällä tänään syksyn eka päivänä.
Mutta se ei haittaa, silloin on kiva ja rauhaisa aika tehdä sisätöitä, eikös vaan?
Ja juuripa senkin vuoksi ,kun on tullut tehtyä yhtä sun toista,
päiväkin vaikuttaa ihan maanantailta, olin jo aamulla ekaksi torille lähdössä.
Säilöin jo aiemmin kurkkuja, niitä jo maistelin parin viikon makuuntumisen jälkeen
ja päätin tehdä ihan hiukkasen lisää.
Jos jollakulla makuhermoja alkaa kutkuttaa, laitan oman maustekurkku ehdotukseni Tänne.
Linkissä ja ohjeessa on valkosipuli kurkkuja, tykkäisitkö?
Nyt kannattaa nautiskella pirteistä kesän vihanneksista kun niitä omasta maasta tai torilta vielä saa.
Porkkanoita, kukkakaalia kaikenlaista popsittavaa ja taatusti tuoretta.
Kyllä ne mennen tullen voittaa ulkomaitten tarjonnan, vaikka vähän kalliimpia ovatkin.
Omena sose on lemppareitani, numero yksi hilloista.
Siitä en muuten edes lapsena tykännytkään.
Maku muuttuu aikuisiässä kummasti ja ei muuta kuin siis hilloa tekemään tai piirakkaa punaposkisista omenoista.
Omenahillo ohjeita on varmasti monenlaisia, omat tutut ohjeet parhaimpia.
Laitan kuitenkin siihenkin oman ehdotukseni, se löytyy Täältä.
Kanelitanko on oiva keitettäessä hilloa ja hyvä käyttää aina uudelleen kun vaan pesasee.
Lisäksi voitais tehdä aurinkohilloa, kurpitsoista jotain j.n.e
Antoisaa ja satoisaa syksyä ,ei niinkään sateista!
Kiva blogi! Tervetuloa takaisin ja kiitos nami-ohjeista :)
VastaaPoistaTervehdys Markka :)
PoistaKiva kun tulit käymään.
Kiitos ja tervetuloa lukijaksi ♥
Kurkuista herahti vesi kielelle, pitäisiköhän minunkin laittaa muutama purkillinen. Laskin juuri, että omasta maasta löytyi viisi kurkkua, eli torin kautta.
VastaaPoistaNoi on kyllä hyviä, torilta miekin ostan :)
PoistaVoi, valkosipulikurkut on hyviä. En ole moneen vuoteen itse säilönyt, joskus kun sain ystävältä kurkkuja, punajuuria ja vihreitä tomaatteja, niin säilöin niitä:)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, helppoja tehdä, ei tarvitse kuoriakaan :)
PoistaOmenasose aamupuuron kanssa on namia.
VastaaPoistaHienot kuvat herkuista, etenkin omenakuva on tosi hieno!!
Nyt on sade lakannut ja aurinko paistaa, aika ihanaa...:)
Tänään aamu onkin kirpeän kaunis :)
PoistaTalvella lettujen kanssa hilloa.
Kauniin punaiset omenat ja ihanat valkosipulikurkut, nam!
VastaaPoistaTänä vuonna en kurkkuja säilönyt, ei ollut kasvamassa. Tosin edulliseen hintaan niitä saa ostaakin vielä, pitäisiköhän tarttua toimeen.
Hyvää syysaikaa!
Tartu vaan toimeen, hyviä ovat.
PoistaIlman valkosipulia en osaa edes syödä noita enää, vaikka tein myös niitä.
Se on nyt sitä sadonkorjuu ja säilöntä aikaa Kiva että laitoit kivan reseptin,täytyykin kokeilla
VastaaPoistaen olekaan koskaan laittanut valkosipulin kanssa kurkkusäilöön,nyt täytyy kokeilla kun minä tykkään kovasti valkosipulista Kiitos ohjesta :)
Näin on, valkosipulikurkut on parhaita, minusta.
PoistaKokeilepa.
Herkullisia kuvia! Avomaankurkun kasvatusta en olekaan vielä kokeillut, ehkä sitten ensi kesänä...
VastaaPoistaOsta torilta tai kaupasta, hyviä ovat kun itse tekee, pikku askareena :)
PoistaMaiskis...maustekurkut ovat suurta herkkuani...valkosipulillakin...:)
VastaaPoistaTäällä tuli aamupäivällä hetken vettä, kuin saavista, muuten päivä ollut piövipoutainen ja tuulinen....aivan ihana...:)
Parempia ovat kuin tavan kurkut ja omat tekemät parasta.
PoistaTämä aamu ainakin on kaunis :)
♥nam,mitä herkkuja!!!
VastaaPoistaHyviä ne ovatkin :)
PoistaSadonkorjuun aikaa.
Kyllä on kiva syödä oman maan satoa,kiitos omenahillon ohjeesta,minä sain kaksi iso kesäkurpitsaa huh mitähän niistä tekisin muuta kun paistaa pannulla.Mukavaa alkavaa viikkoa:)
VastaaPoistaKesäkurpitsasta, tee paistosta tai täytettyjä kesäkurpitsoita. :)
PoistaOstin pari muuten noita samoja italialaisia lasipurkkeja. Pitääkin katsoa onko kaupassa enää niitä. Kolmas satsi omenasosetta syntyi tänään. Nyt riittää se laji! Komeita omenia sinulla!
VastaaPoistaHyvä juttu, omppusose maistuu talvella ja säilyy hyvin tuollakin ohjeella.
PoistaOmput on kaupasta :D
What a great harvest, the cucumber preserves are looking yummy.
VastaaPoistaWe have a huge apple harvest to come in the garden. I usually make apple jam and many apple cakes :)
Have a good new week!
Thank you for your comment Hilde.
PoistaHarvest time :)
sadonkorjuun ja laiton aikaa:)
VastaaPoistaSe on mukavaa aikaa, kellä niitä satoja tulee, pikkuiset punarinnat tulee usein muuten kurkkii kun maata tongitaan :)
PoistaHerkkukurkkuja tein minäkin lauantaina, tänään on sienien vuoro:)
VastaaPoistaLeppoisaa ja hyvää viikkoa sinulle, Seijastiina.♥
Nami, onko paljon sieniä siellä ?
PoistaTänään just näin jonkun täällä maalla :)
Kiitos samoin sinulle Aili Mummo ♥
No jeee, onhan ne tai se miten vaan :D
VastaaPoistaMaustekurkut kiihoittivat
VastaaPoistaMattisaisa moiks :)
PoistaValkosipulikurkut kyllä tosiaan ovat koukuttavia ♥